Taikina oli helppo ja nopea tehdä. Kun muistaa jäähdyttää muffinit kunnolla niitä on helpompi täyttää. Muffinit ovat ihanan pehmeitä ja keksitaikina sydän on ihanan kostea ja taikinainen, joka antaa vaihtelua muffineihin.
Muffinit keksitaikina sydämellä
12 suurta muffinssia
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa
200 g kermaviiliä
2 kananmunaa
3/4 dl ruokaöljyä
Täyte
100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/3 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
n.2 dl suklaahippuja tai rouhittua suklaata
Kuorrute
n.200 g suklaata
Laita kuivat aineet toiseen kulhoon ja sekoita ne keskenään, toiseen kulhoon munat, kermaviili, öljy ja maito, sekoita nekin keskenään.
Lisää ne sitten kuiviin aineisiin ja sekoita kaikki sekaisin. Laita taikinaa 2/3 muffinivuokiin. Paista 175 asteessa n.15-20min. Jäähdytä hyvin.
Valmista täyte sillä aikaa. Vatkaa aineet keskenään ja lisää lopuksi suklaarouhe.
Tee muffineihin omenaporalla keskelle reikä. Täytä kolo täytteellä. Jäähdytä ennen koristelua.
Kuorruta sulalla suklaalla ja koristele suklaarouheella.
... ja sitten ulos terassille nauttimaan iltapäivä teetä ja muffineita.