Tällä ohjeella leivot ehkä Maailman parasta Mustikkapiirasta...ainakin minun mielestä. Ja mikä parasta tämä ohje on todella helppo, pohjan aineet vain sekoitetaan keskenään, samoin täytteen. Piiras uuniin, ja kohta voitkin keittää kahvit ja nauttia herkullisesta piiraasta.
MAAILMAN PARAS MUSTIKKAPIIRAS
Pellillinen
POHJA
4 dl maustamatonta jugurttia
4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
150 g laktoositonta margariinia
6 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
TÄYTE
1 prk (a' 150 g) laktoositonta ranskankermaa
1 prk (a' 200 g) laktoositonta kermaviiliä
1 dl laktoositonta vispikermaa
3 munaa
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vaniljakreemijauhetta
PÄÄLLE
6-8 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
Sulata rasva. Sekoita jugurtti, sokerit ja rasva keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää hyvin sekoittaen jugurttiseokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Valmista täyte. Sekota ranskankerma, kermaviili ja kerma keskenään. Lisää munat ja sokerit. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
Sekoita perunajauhot mustikoihin. Ripottele marjat täytteen päälle. Paista 200 asteisessa uunin ala- tai keskitasolla noin 25- 30 minuuttia.
Nyt suut makiaks sillä ensi Sunnuntaina 6.8. vietetään Mustikkapiirakkapäivää.
Eipä ollut rasvasta mainintaa. Minkä verran voita pannaan?
VastaaPoistaHei. Kyllä tuo rasvan määrä mainitaan ohjeessa. Laktoositonta margariinia tulee 150 g. Herkullista herkkuhetkeä!
PoistaMoikka. Ensi kerran olen tehnyt tään. Todella hyvää.
VastaaPoistaOletko tehnyt tätä gluteenittomana?
VastaaPoistaEn valitettavasti, mutta pitäisi kyllä testata.
PoistaTein juuri uuniin tällä ohjeella mutta ei ollut riittävästi mustikoita, sekoitin sekaan mustaaherukkaa, saapa nähä miltä maistuu😃
VastaaPoistaVarmasti hyvää 👍Kerro miten onnistui?
Poista