TOMAATTINEN MINESTRONEKEITTO
5-6 annosta
300 g kesäkaalia
1 iso porkkana (a'100 g)
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
öljyä
1 rkl tomaattipyrettä
1 1/4 l vettä
1 tlk (a'400 g) kokonaisia tomaatteja
2 liha-juureskuutioita
mustapippuria myllystä
1 tl sokeria
1/2 (130 g) purjo
1 punainen paprika
2 varsisellerin vartta
1 dl pätkäsapagettia
(1 dl tuoretta persilijaa tai ruohosipulia)
LISÄKSI
1 prk (a'200 g) raejuustoa
2 tl punaista pestoa
2 rkl kreikkalaista jogurttia tai kermaviiliä
1 tl sokeria
Suikaloi kaali ja porkkana. Leikkaa halkaistut sipulit ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipulin kynnet.
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää kaali, porkkana, sipulit ja tomaattipyree. Kuullota sekoitellen 5 min.
Lisää vesi, säilyketomaatit, liemikuutiot, pippuri ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä kasviksia kannen alla 15 min. Hienonna keiton kiehuessa puhdistettu purjo, suikaloi paprika ja viipaloi sellerit.
Lisää pasta ja loput kasvikset. Keitä 5 - 10 min.
Viimeistele hienonnetulla persiljalla (tai ruohosipulilla). Valmista pesto-raejuusto sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin ja lusikoi se annosten päälle.
VINKKI! Lisää joukkoon vielä noin 200 g palvikinkkua niin saat ruokaisamman keiton.
.