Kauppareissulta olin vahingossa ottanut rucolan, mintun sijasta joten käytin sen kastikeeseen, minusta sekin sopi hyvin tähän tuorekastikeeseen, jota italialaiset kurtsuvat salsa grudoiksi.
Feta-kesäkurpitsakastike
4 henk.
1/2 valkosipulin kynsi
1 dl pecorinjuustoa raasteena, myös parmesan käy
1 dl minttua
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
4 dl kesäkurpitsaa raasteena
100 g fetaa tai vuohenjuustoa
3/4 dl paahdettuja pinjansiemeniä
lisäksi Pastaa
Kuori valkosipulin kynsi ja pane se juuston, mintun ja öljyn kanssa tehosekoittimeen (myös sauvasekoittimella onnistuu). Pyöräytä ainekset tahnaksi. Lisää suola ja pippuri. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja yhdistä se tahnaan. Murusta feta joukkoon. Sekoita kastike kuumaan pastaan ja ripottele päälle pinjansiemeniä.
Jos tykkäsit avokadopastasta tykkäät myös tästä, sillä tämä on hyvin saman tapaista ;-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti