ENGLANTILAINEN HEDELMÄKAKKU
24 palaa
200 g voita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
80 g pekaanipähkinöitä
50 g tummaa leivontasuklaata
80 g (n. 10 kpl) kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1 dl rusinoita
1 tlk (125 g) punaisia kirsikoita
1 tlk (227 g) ananasmurskaa
2-3 rkl konjakkia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen taikinaan. Lisää joukkoon pähkinät ja suklaa.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Kääntele jauhojen joukkoon aprikoosit, rusinat ja kirsikat. Lisää jauhoseos, ananasmurska ja konjakki vuorotellen taikinaan varovasti sekoittaen. Lusikoi taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Vinkki! Kakku mehevöityy ja säilyy viileässä useita päiviä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti