Paahdettu rypäle-punajuurisalaatti
- 3-4 (500 g) punajuurta
- 4-5 (500 g) porkkanaa
- n. 250 g tummia rypäleitä
- n. 2 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl timjamia
- mustapippuria
- 1 pkt (125 g) sinihomejuustoa
- n. 3/4 dl (n. 40 g) pekaanipähkinöitä
- 1/2 ps (à 60 g) rucolaa
tummaa balsamietikkakastiketta
Pese, kuori ja lohko punajuuret. Kuori ja suikaloi porkkanat. Huuhdo ja irrota rypäleet tertusta.
Mausta punajuuret ja porkkanat omissa kulhoissaan öljyllä, suolalla, timjamilla ja pippurilla. Kaada ne leivinpaperin päälle pellille omille puolilleen, jotta punajuuri ei värjää porkkanoita. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota pelti uunista ja kääntele vihanneksia hieman lastalla. Lisää rypäleet punajuurten joukkoon ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.
Nostele punajuuret, rypäleet ja porkkanat laakealle tarjoiluvadille. Lisää paloiteltu sinihomejuusto, puolitetut pähkinät ( tällä kertaa korvasin pekaanipähkinät saksanpähkinöillä) ja rucola. Valuta päälle balsamietikkakastiketta. Tarjoa haaleana tai kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti