Piparijuustokakku maistuu joululta ja tämä on ihana herkku vaikka pikkujoulukakuksi tulevalle viikonlopulle. Tässä ohjeessa ei ole liivatetta ja se on helppo sekä nopea tehdä. Kakku matkasi tänään töihin kahvipöytään nimipäiväni kunniaksi.
PIPARIJUUSTOKAKKU
💚
POHJA
250 g piparkakkuja
100 g laktoositonta margariinia
TÄYTE
500 g laktoositonta mascarpone-tuorejuustoa
6 dl laktoositonta vispikermaa
1 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
225 g piparkakkuja
KORISTELU
piparipallot (maitosuklaa ja valkosuklaa)
pipareita
vihreitäkuulia
kuusen oksia
Laita leivinpaperi 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle, käytä reunakalvoa tai rasvasprayta vuoan reunoihin. Valmista pohja. Murskaa piparkakut hienoksi muruksi. Sulata rasva ja sekoita murskaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja kylmään täytteen teon ajaksi.
Lisää mascarpone, kerma, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaneli kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Murskaa piparkakut veitsellä paloiksi ja sekoita täytteeseen. Sekoita kunnes täyte on paksua vaahtoa. VINKKI! Älä sekoita liikaa ettei täyte juoksetu ja muutu rakeiseksi. Levitä täyte mahdollisimman tiiviisti pohjan päälle. Hyydytä yön yli. Koristele pipareilla, piparipalloilla, vihreilläkuulilla ja kuusen oksilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti