Mureat pikkukorput
noin 30 kpl (15 sämpylää)
2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1/4 dl siirappia
1 tl suolaa
4 dl kauraleseitä
4 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
100 g rasvaa
Päälle seesaminsiemeniä
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta jauhot ja kauraleseet taikinaan vähän kerrallaan ja lisää rasva. Vaivaa taikina notkeaksi, käsistä irtoavaksi. Laita taikina kohoamaan liinan alle noin puoleksi tunniksi.
Tee taikinasta pyöreitä pikkusämpylöitä. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista sämpylät uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Halkaise sämpylät (haarukan piikillä keskustaa kohti työntäen) hieman lämpiminä. Asettele puolikkaat pellille leivinpaperin päälle ja kuivaa 100 asteisessa uunissa noin 3 tuntia.
Tarjoa korppuja hillon ja teen kera. Ne maistuvat myös jouluisten lisukkeiden, juustojen, kalojen ja kinkkusiivujen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti