maanantai 22. joulukuuta 2014

Luukku 22: Mausteinen kasvissosevuoka

Meillä syödään juhlailtana pitkään ja hyvin. Perinteisten ruokien rinnalle voi kokeilla uusia makuja, uudella tapaa valmistettuja. Itse olen jo monena jouluna vaihtanut lanttulaatikon ja porkkanalaatikon Mausteiseen kasvissosevuokaan...siitä onkin tullut meidän perheen suosikki.





Mausteinen kasvissosevuoka
8 annosta

6 (n.750 g)  kekskikokoista  jauhoista perunaa
100 g lanttua
2 (200 g) porkkanaa
1 iso sipuli
3 dl maitoa
150 g Aura-juusto murua
1/2 dl siirappia
1/4 tl valko- tai mustapippuria
(1/2 dl hienonnettua persilijaa)

Keitä kuoritut ja paloitellut kasvikset kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi pois. Soseuta kasvikset hyvin. Lisää soseeseen maito, juusto, siirappi, pippuri (ja persilija). Tarkista maku ja lisää halutessasi siirappia sekä suolaa. Kaada sose 2 litran vetoiseen vuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia, kunnes ruoan pinta on kauniin ruskea. Tarjoa kinkun kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti