sunnuntai 26. elokuuta 2018

Venetsialaiset

Venetsialaiset on elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävä veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhla. Venetsialaisia pidetään myös veden, tulen ja valon juhlana. Elokuun pimenevät illat saavat valoa kynttilöistä kun puutarha ja koti koristellaan niillä. Venetsialaisten kunniaksi pöytään katetaan sesongin raaka-aineita kuten rapuja, kasviksia/juureksia, marjoja, omenoita.





Venetsialaisten vietettiin meillä tänä vuonna vasta sunnuntaina, kun muulla perheellä sattui olemaan muina päivinä menoja, mutta tänään kokoonnuttiin pöydän ääreen nauttimaan kolmen ruokalajin menusta ja kesän päättymisestä.





Viimevuonna vietetimme ystävien kanssa Rapujuhlia joissa tarjottiin rapujen kanssa Toast-skagen levitettä, edellisenä vuonna valmistin ihan ensimmäistä kertaa rapuja. Olemme myös viettäneet aikaisempina vuosina perheen kanssa elokuiset puutarhajuhlat ja ainakin yhdet huvilakauden päättäjäiset kolmisen vuotta sitten.





Tänä vuonna  venetsialaisten väritys määrääytyi oman puiden punaisten omenoiden mukaan (+ Seljan marjojen mukaan joita löysin sattumalta aamuisella koiralenkillä). Punaiset kaitaliinat rennosti pöydän keskellä ja muutama vadelmanoksa somistivat lisäksi ruokapöytää. Puiset korikynttilälyhdyt sekä pari Kastehelmituikkua toivat ihanaa tunnelmaa pöytään. 

Alkuruokana oli paahdetuista tomaateista tehtyä Tomaattikeittoa, jota muuten tarjottiin myös esikoisen rippijuhlissa. Pääruokana oli  juureskuutiot (nauris, raitajuuri, porkkana)jotka saivat makua siirapista, suolasta ja pippurista, sekä miehen valmistama hirvenlihakastike. Esikoinen leipoi omanpuunomenista pellisen piirakkaa, jonka ohjeen kirjoittelen ylös tänne blogiin lähipäivinä.




MENU
*
Tomaattikeitto
*
Juureskuutiot ja Hirvenlihakastike
*
Omenapiirakka & vaniljakastike
*


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti