torstai 16. elokuuta 2018

Pekoni-juustosalaatti & muistelua VillinLännen juhlista


Pekoni-juustosalaatissa on nimensä mukaan paistettua pekonia, cheddarjuustoraastetta, aura-juustomurua sekä leipäkrutongeja ja jäävuorisalaattia. Teen yleensä salaattiin valkosipulisen öljy-viinietikkakastikkeen mutta salaatin voi syödä myös Cesar-kastikkeen kanssa.




Pekoni-juustosalaattia tuli tehtyä muutama viikko sitten mutta sen historia juontaa juurensa jo muutama vuoden taakse, kun vietimme miehen kanssa yhteisiä 40v-juhlia. Juhlien teemana oli VilliLänsi ja menuukin rakentui sen pohjalta. Amerikkaistyyliset grillijuhlat suomalaisella twistillä. VillinLännen grillijuhlista vielä lisää, mutta ensin ohje tähän ihanaan ja täyteläiseen grillisalaattiin.






PEKONI-JUUSTOSALAATTI
4-6 hengelle

170 g pekonia
4-6 viipaletta vaaleaa leipää
400 g jäävuorisalaattia
150 g cheddarjuustoa
100 g aurajuustoa
KASTIKE
1 rkl viinietikkaa
5 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa

Leikaa vaalea leipä pieniksi kuutioiksi ja paahda ne pienessä öljytilkassa kuumalla pannulla. Paista pekonit ja jätä valumaan talouspaperin päälle. Kuutioi tai raasta cheddarjuusto. Leikkaa salaatti  ja laita se kulhoon. Murustele aurajuusto joukkoon. Lisää cheddarjuustoraaste ja pienistelty pekonisilppu salaattiin. Valmista kastike ja kaada se joukkoon. Viimeistele salaatti leipäkrutongeilla. VINKKI! Voit myös jättää viinietikka-öljykastikkeen käyttämättä ja tarjota salaatti cesar-kastikkeen kanssa.


                                        







Sitten hieman muistelua 40+40 juhlien ruokatarjoilusta Metsärannan Ranchilla:
Juhlissa oli tarjolla Pekoni-juustosalaatin lisäksi Kaali-porkkanasalaattia, tomaatti-sipulisalaattia, grillattuja maisseja, lohkoperunoita, uuniporkkanoita ja varrassikaa.












Olin miettinyt myös kattauksen teeman mukaiseksi. Pöytäliinana oli räsymatto, lautasliinoina Ikeasta ostetut punaraitaiset astiapyyhkeet joihin solmin juuttinarulla kauniin rusetin, nimikyltit oli tehty puisiin pyykkipoikiin jotka toimivat illanaikana myös lasimerkkeinä. Lautaset olivat valkoiset. Koska juhlaväkeä oli hieman alle 20 henkeä halusin että ruokajuomat juodaan laseista ja ruokalasit olivatkin Ikean kirkkaat Pokal -lasit (35 cl, 27 cl ja 5 cl). Vesi tarjoiltiin vanhanaikaisista lasipulloista. Ruoka katettiin ruokapöytään siten että tarjoiluastioita oli kaksinkappalein  molemmissä päissä, mm. Pekoni-juustosalaatti tarjottiin emalisista pesuvadeista, kaalisalaatti suurista lasikulhoista.








Vieraiden oli toivottu pukeutuvan teeman mukaisesti ja hienosti vieraat olivat toivetta noudattaneetkin. Juhlapaikkana oli miehen lapsuudenkodin pihassa oleva ulkorakennus/lato, johon olimme rakentaneet alkukesän aikana "Saluunan". Saluunasta löytyi miehen tekemä baaripöytä ja 20 hengelle tehty ruokapöytä penkkeineen. Appivaarini teki meille upeat baarijakkarat ja upeat saluunan-ovet. Juhlapaikka viimeisteltiin vanhoilla esineillä, etsintäkuulutusilmoituksilla, aidolla lehmän pääkallolla ja saluuna-kyltillä.








Jälkiruokana juhlissa tarjottiin  "Lehmäkakkua" jossa oli vaalea kakkupohja, täytteinä mansikka- ja suklaamoussea. Päällinen oli tehty sokerimassasta ja ruoho marsipaanista, lisäksi tarjolla oli perinteistä kermamansikkakakkua, pekaanipiirakkaa, suklaata, mansikoita, kahvia ja teetä.









Olipas ihana tehdä tätä postausta...etsiä vanhoja kuvia ja muistella juhlia. Juhlien järjestäminen on ihanaa ja nautinkin suuresti siitä kun saa miettiä tarjottavat, teeman, värit, yksityiskohdat...
Juhlien järjestäminen vaatii kuitenkin paljon etukäteissuunnittelua ja se juhlien järjestämisessä onkin todella mukavaa, sillä hyvin suunniteltu on kuin puoliksi tehty.

Aikaa on jo vierähtänyt näistäkin tunnelmista jonkin verran...saluunaa ei enää ole, mutta on olemassa unelma kesäpaikasta saluunan tilalla 💗







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti