torstai 2. elokuuta 2018

Kesäkurpitsakeitto

#kesäkurpitsatalkoot innostivat kokeilemaan kesäkurpitsaa keittoonkin ja onnistunut kokeilu siitä syntyikin. Kesäkurpitsakeitto on ihanan kevyt ja hennon makuinen keitto, joka saa sopivasti makua purjosta. Lisukkeeksi sopivat kuivattu sipulirouhe, yrttisilppu ja sipulinen Creme Bonjour. Jos haluat keitosta kermaisemman version lisää Creme Bonjour-purkki keittoon ennen tarjoilua ja kuumenna keitto. Keitto sopii erittäin hyvin hellepäivien herkuksi mutta mieksei myös ihaniin syyspäiviin.










KESÄKURPITSAKEITTO
2 - 4 annosta


400 g kesäkurpitsaa
1 iso (200 g) purjo
3 valkosipulin kynttä
noin 5 dl kasvislientä
suolaa ja pippuria
LISÄKSI
yrttisilppua (esim.persilija, basilika)
paahdettua sipulia
sipulin makuista Creme Bonjour


Palastele kesäkurpitsat pieniksi kuutioiksi ja viipaloi purjo, lähinnä siitä vihreä osa.Kaada isohkon kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuumenna keskilämpöiseksi. Kuullota hetki purjoviipaleita ja lisää valkosipulin kynnet. Jatka kypsennystä pari minuuttia ja lisää kesäkurpitsat sekä hiukan suolaa ja rouhittua pippuria. Kuullota viitisen minuuttia välillä sekoittaen kunnes kasvikset alkavat pehmetä. Älä kuitenkaan ruskista.

Kaada kattilaan lientä niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät, noin 3 dl. Anna kiehua noin 20-30 minuuttia hiljalleen kypsäksi. Soseuta keitto sileäksi. Lisää kuumaa lientä kunnes keiton koostumus on sopiva. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoa keitto yrttisilpun, sipulirouheen ja creme bonjourin kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti