maanantai 17. helmikuuta 2020

Vadelma-suklaajuustokakku mutakakkupohjalla

Ystävänpäivänä jaoin instagramissa söpön Vadelma-suklaajuustokakun kuvan, joka sopi ystävänpäivän teemaan niin värityksellään kuin koristelullaan. Tosiasissa kakulla herkuteltiin meillä jo tammikuun lopulla esikoisen täyttäessä 20 vuotta. Onnea vielä rakas 💗




Kakun pohjana on mutakakku, joka saa herkulliset täytteet Geishasuklaasta ja vadelmista. Inspiraationa minulla oli @vanilllacakes-blogin upea Geishasuklaa-vadelmakakku josta tein oman version. VINKKI!Täyttettä tuli runsaasti omaan 20 cm vuokaan, joten kannttaa käyttää noin 22 cm vuokaa. Jos haluat matalamman kakun käytä silloin 24 cm vuokaa. Vastaavasti kakkuvuoan korkeutta voit nostaa käyttämällä reunakalvoa.






VADELMA-SUKLAAJUUSTOKAKKU
MUTAKAKKUPOHJALLA

10 annosta

MUTAKAKKU
150 g voita
150 g tummaa suklaata
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
SUKLAATÄYTE
1 dl vispikermaa
1 dl flora vanilla
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Geishasuklaata
125 g mascarbonejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 liivatetta
VADELMATÄYTE
1 dl vispikermaa
1 dl flora vanillaa
250 g vadelmia
200 g vadelmatuorejuustoa
125 g mascarbone tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatetta
KORISTELU
Geisha-keksejä, vadelmia, koristerakeita,
Ruby-suklaarouhetta (vaaleanpunaista suklaata)

Leivo mutakakkupohja edellisenä päivänä. Sulata voi ja paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Anna voi-suklaaseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita loput kuivataineet keskenään ja lisää ne joukkoon hyvin sekoittaen. Pingota leivinpaperi 22 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin ja kaada taikina vuokaan. Paista  kakku 200 asteessa noin 17 minuuttia. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä mutta sisältä pehmeän suklainen. Jäähdytä kakku hyvin ja irrota vuoan reunat pesua varten.

Tee suklaatäyte. Sulata suklaa ja jäähdytä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja flora vanilla kevyeksi vaahdoksi. Sekoitakeskenään toisessa kulhossa tuorejuusto, jäähtynyt suklaa, mascarbone, kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna tilkka vettä ja lisää puristetut liivatelehdet joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää liivatteet suklaa-tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vaahdotettu kermaseos joukkoon hyvin sekoittaen.

Laita vuoan reunoille vuokaspray (sama vuoka jossa paistoit mutakakun). Kaada suklaatäyte mutakakkupohjan päälle ja levitä tasaisesti. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi ennen vadelmatäytettä.

Valmista vadelmatäyte. Keitä vadelmat kattilassa ja paseraa ne siivilän läpi. Anna jäähtyä ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja flora vanilla kevyeksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vadelmatuorejuusto, mascarbone sekä vadelmaseos. Kiehauta tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet hyvin sekoittaen. Kaada liivateseos tuorejuustotäytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vaahdotettu kermaseos joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada vadelmatäyte suklaatäytteen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään yön yli tai vähintään 6 tuntia.

Irrota reunavuoka ja koristele kakku sydänkekseillä, vadelmilla, koristerakeilla ja suklaarouheella. Herkuttele hyvässä seurassa.



6 kommenttia:

  1. Voisko vadelmatuorejuuston korvata maustamattomalla tuorejuustolla? Ei löytynyt kaupasta vadelmatuorejuustoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi korvata, voit vaikka lisätä hieman vadelmia edemmän niin saat vadelman makua.

      Poista
  2. Voiko ohjeessa käyttää pakaste vadelmia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti huomasin viestisi vasta tänään :( mutta kyllä voit käyttää pakastevadelmia, itsekin käytin tässä ohjeessa. Kotimaisia pakastevadelmia on turvallista käyttää, mutta ulkomaiset kannattaa aina kuumentaa (mutta tässä ohjeessahan ne jokatapauksessa kuumennetaan).

      Poista
  3. Heippa, miten tässä ohjeessa on näin paljon jauhoja. Katselin muita ohjeita joissa oli vain 1desi jauhoja. Mä ainaki ihan täysin epäonnistuin kun kakusta tulee voi ulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ompa harmillista että mutakakkupohjasi epäonnistui. En kyllä osaa sanoa miksi niin kävi, sillä itse olen tehnyt tällä ohjeella useammankin kerran mutakakkua. Sekoitan taikinaa hyvin jokaisessa vaiheessa ja erityisesti kun lisään vehnäjauhot.

      Poista