perjantai 3. lokakuuta 2014

Se parempi jauhelihakastike


Työntäyteinen viikko takana..helppoa ja mutkatonta kotiruokaa perjantai illaksi..siinä yksi toive miten viikonloppu voisi alkaa. Siis pastaa ja jauhelihakastiketta, kuopukseni lempiruokaa ♥



Se parempi jauhelihakastike
4 henk.

1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl oliiviöljyä
1 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
1/2 tl sokeria
2 dl vettä
1/2 dl punaviiniä
suolaa ja mustapippuria
oreganoa ja basilikaa

lisäksi:
Jauhelihaa 400 g

Pilko sipuli ja raasta valkosipulinkynnet. Lämmitä kattilassa oliiviöljy. Lisää sipulit ja kypsennä maltillisesti kymmenen minuuttia (älä anna ruskistua). Lisää kattilaan puolikas tölkki tomaattimurskaa ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen 10min. Ruskista sillä aikaa  jauheliha paistinpannulla.

Lisää loppu tomaattimurska ja vesi, anna kiehua hiljalleen 15min. Lisää punaviini ja anna kiehua hiljalleen vielä sen verran, että kastike sakeutuu. Lisää suolaa ja mustapippuria ja mausta maun mukaan.

Ota kastike pois levyltä ja lisää jauheliha joukkoon. Kuumenna ja keitä vielä 15 min. Tarjoa pastan ja precorin juuston (tai parmesan juuston) kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti