torstai 29. kesäkuuta 2017

Salaattipiirakkaa antipastilla




Vietimme mieheni kanssa 20 v.- hääpäivää ja iltasella hemmottelin koko perhettä antipastilla. Tarjolla oli itsetekemääni kreikkalaistyylistä salaattipiirakkaa, erilaisia juustoja ja italialaistyylisiä leikkeleitä kuten salamia ja parmankinkkua, vesimelonia, mansikoita, oliiveita, viikunahilloa ja pähkinöitä. Lisäksi tarjolla oli  pirkan keksilajitelma juustoille ja tuoretta patonkia. Herkuttelun kruunasi Blue Nun Gold Edition 22 K kuohuviinipullo, joka sisälsi lehtikultaa.















KREIKKALAISTYYLINEN SALAATTIPIIRAKKA


POHJA
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
ripaus suolaa
tai kaupan valmis suolainen piirakkapohja
TÄYTE
1/2 prk creme fraiche
2 rkl pestoa
SALAATTI
salaattisekoitusta
fetajuustoa
kesäsipulia

Valmista ensin pohja nyppimällä voi jauhoihin. Lisää sitten vesi ja sekoita taikina nopeasti valmiiksi. Taputtele taikina jauhotetulluilla käsillä noin 24 cm piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita täyteen aineet keskenään ja lisää pohjan päälle. Paista piirakkaa 15-20 minuuttia kunnes reunat alkavat ruskistua.

Valmista salaatti. Levitä salaatti piiraan pälle ja viimeistele esim. balsamico kastikkeella. Itsellä ei ollut kastiketta ollenkaan ja hyvin piiras maistui ilmankin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti