keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Pikapikkelöidyt tomaatit

Läheisimmät työkaverit saivat juhannusherkuiksi pikapikkelöityjä tomaatteja. Tämä lisuke maistuu grilliruokien kanssa mutta myös leivän päällä tai salaatissa. Ja omasta mielestä pikapikkelöidyt tomaatit olivat ihana idea juurikin tuliaiseksi tai muuksi herkkulahjaksi kesäpöytään. Tämä ohje on oma versioni uusimman K-ruokalehden ohjeesta.














PIKAPIKKELÖIDYT TOMAATIT
4-6 annosta / 4 x 2 dl lasipurkkia

2 rasiaa (a' 250 g) terttuluumutomaatteja
2-3 valkosipulin kynttä
1 sitruunan raastettu kuori
tuoretta oreganoa
2 1/2 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1/2 dl sokeria
3 tl suolaa



Pistele tomaatteihin reikiä esim. cocktailtikulla. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita lasipurkkeihin kerroksittain tomaatteja, valkosipuliviipaleita, sitruunankuorta ja oreganon lehtiä.

Sekoita viinietikan joukkoon mausteet. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet viinietikkaan.
Kaada viinietikkaliemi tomaattien päälle. Anna maustua vähintään 15 minuuttia, mielellään pari tuntia ennen käyttöä. Tarjoa pikkelöityjä tomaatteja grilliruokien, paahdetun leivän, salaatin tai pastan kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti