sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Laskiaispullat

Aikamoista herkkuviikonloppua tässä vietetään...perjantaina Runeberginkakkua ja tänään laskiaispullia. Yllätys, yllätys meidän perheessä kaikki haluavat erilaisen laskiaispullan <3 minun pullassa pitää olla mantelimassaa, miehellä vadelmahilloa ja lapsilla nutellaa...tuota ruotsin trendiherkkua (Nutella-semla). Tässä yksi hyvä perusohje pullalle.




LASKIAISPULLAT

15 kpl laktoositon

2 1/2 dl laktoositonta maitoa
1 pss kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
1 dl sokeria
1 muna
3/4 tl suolaa
2 tl kardemummaa
7 dl vehnäjauhoja
100 g laktoositonta margariinia
LISÄKSI
kermavaahtoa
mantelimassaa tai vadelmahilloa tai nutellaa

Lämmitä maito + 42 asteiseksi ja lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola. Lisää nesteeseen osa jauhoista joihin olet sekoittanut kuivahiivan, sekoita. Lisää loput jauhot vähitellen hyvin alustaen. Alustuksen loppuvaiheessa lisää pehmeä rasva ja työstä taikina tasaiseksi.

Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla leivinpöydällä ja pyöritä haluamsi kokoisia pikkupullia.  Anna kohota liinan alla noin 15 min. Voitele pullat ja paista 225 asteessa noin 12-15 min.

Anna pullien jäähtyä hetki. Halkaise ja täytä pullat haluamallasi täytteellä sekä kermavaahdolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti