perjantai 12. helmikuuta 2016

Pizzaperjantai

Meidän perheessä tehdään usein perjantaisin pizzaa...tällä kertaa kunnostauduin oikein todenteolla sillä valmistin tomaattikastikkeenkin itse. Tämän herkullisen tuoretomaattikastike ohjeen bongasin 2015 kesän Maku-lehdestä. Kirjaan ylös tähän postaukseen myös hyvän pizzataikinan ohjeen.



TUORETOMAATTIKASTIKE
8 annosta

1 kg terttutomaatteja
4 valkosipulin kynttä
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 tlk (400 g) paseerattua tomaattia
1 tlk (70 g) tomaattipyrettä
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1/2 dl tuoretta oreganoa hienonnettuna
1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna

Kiehauta kattilassa vettä ja nosta tomaatit kiehuvaan veteen, keitä kunnea kuoret irtoavat. Nosta tomaatit vedestä ja vedä kuoret irti. Halkaise tomaatit ja poista kannat, kuutio tomaatit.

Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna valkosipulinkynsiä hetki öljyssä kattilassa, lisää sitten tomaattikuutiot, sokeri ja suola. Kuumenna kiuhuvaksi ja hauduta hiljalleen 30 minuuttia. Lisää paseeratut tomaatit, pyree ja etikka. Kuumenna kiuhavaksi ja hauduta jälleen 30 minuuttia.

Lisää lopuksi hienonnetut yrtit, mutta älä keitä enää. Jos haluat kastikkeesta sileää, voit soseuttaa sen sauvasekoittajalla.

Vinkki! Jos et käytä kerralla kaikkea kastiketta voit pakastaa sen.

Yläkuva:aurajuusto, aurinkokuivatut tomaatit.
Keskinmäinen kuva: tomaatti, rucola.
 Alin kuva: persikka, vuohenjuusto







HYVÄ PIZZAPOHJA
3-4 kpl

12 g tuorehiivaa
2 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
noin 5 dl durumvehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan jauhoja sen verran että se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota noin 30 min.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa muutama minuutti. Jaa taikina 3-4 osaan ja kauli pizzapohjiksi.

Levitä tuoretomaattikastike ja lisää haluamasi täytteet. Paista 250 asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 min.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti