KOLMEN PAVUN CHILI
6 annosta
1 vihreä paprika ilman siemeniä ja karkeasti pilkottuna
1 punainen paprika ilman siemeniä ja karkeasti pilkottuna
1 sipuli karkeasti pilkottuna
1 jalopeno tai mieto chili karkeasti pilkottuna
2 rkl oliiviöljyä
2 tlk (a' 400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (a' 340 g) maissia
400 g:n tölkit punaisia kidneypapuja
mustapapuja sekä
valkoisia papuja
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 rkl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl chilirouhetta
1 rkl chilijauhetta
1 rkl savuupaprikaa
(450 g naudan jauhelihaa)
TARJOILUUN
maissileipää
cheddarjuustoraastetta
ranskankermaa
Laita paprikat, sipuli ja chili isoon uunipataan ja sekoita öljytilkan kanssa. Lisää maissi, huuhdotut 3 prk papuja ja tomaattimurska. Sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet ja valkosipuli. Anna padan kiehua hiljalleen alhaisessa lämpötilassa ilman kantta 2 tuntia, välillä sekoittaen. Voit myös laittaa padan uuniin ja kypsentää sen 180 asteessa.
Jos käytät lihaa, ruskista jauheliha valkosipulin kanssa ja siirrä liha sitten pataan, mausta suolalla, pippurilla ja lisää loput mausteet. Itse tein kasvisversion enkä käyttänyt lihaa ollenkaan. Tarjoile Chili kuumana maissileivän, cheddarjuustoraasteeen ja ranskankerman kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti