Ja ainahan niistä ekoista marjoista täytyy jotain herkkuleivonnaista saada...joten ei muuta kuin leipomaan ja tällä kertaa syntyi Mustikkamuffineita. Tämä ohje on varmaan maailmanhelpoin ja nopein muffiniohje jolla saat ihanan pehmeitä herkkuja, nauti sellaisenaan tai koristele tuorejuusto-tomusokerikuorrutuksella.
Mustikkamuffinit
12 kpl
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g pehmeää voita
1 dl maitoa
2 kananmuna
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g pehmeää voita
1 dl maitoa
2 kananmuna
n. 3 dl mustikoita
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja sen jälkeen lisää joukkoon pehmeä rasva, maito ja munat. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikinaa muffinipellille asetettuihin paperisiinmuffinivuokiin niin,
että vuoat ovat puolillaan. Lisää vuokiin jäisiä tai tuoreita mustikoita ja lusikoi
loput taikinasta päälle. Ripottele vielä viimeiseksi muutamia mustikoita
muffinssien päälle. (Halutessasi voit sekoittaa mustikat myös suoraan
taikinaan, tällöin taikina saattaa kuitenkin värjäytyä sinertäväksi).
Paista muffineja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tuorejuusto-tomusokeri kuorrute
140 g rasvatonta ja maustamatonta tuorejuustoa
85 g pehmeää suolatonta voita
280 g tomusokeria
Sekoita tuorejuusto ja voi vatkaimella sekaisin. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja vatkaa seos tasaisen täyteläiseksi. Pursota kuorrutepyörre muffineiden päälle ja koristele mustikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti