sunnuntai 23. elokuuta 2015

Pienet Juustokakut

Pirkan sivustolla on käynnissä Kotikeittiossä-kilpailu jossa haastetaan leipomaan pienet sitruunaiset juustokakut ja kuvaamaan taidonnäytteet sekä jakamaan kuva Instagramissa. En voinut vastustaa kiusausta ja niinpä osallistuin...leivoin ihanat pienet juustokakut, joita herkuttelimme tänään puutarhassa piknikillä kylmän kuplivan kera.




Pienet Juustokakut
12 kpl
gluteeniton ja laktoositon 

1 pkt (150 g) gluteenittomia suklaakeksejä 
75 g voita 
TÄYTE
4 liivatelehteä 
1 tlk (2 dl) laktoositonta vispikermaa
1 rs (180 g) maustamatonta ja laktoositonta tuorejuustoa  
1 prk (200 g) laktoositonta kermaviiliä
1 (n. 3 tl) sitruunan raastettu kuori 
n. 4 rkl sitruunanmehua 
1 rkl vanilliinisokeria 
1 dl sokeria 
LISÄKSI
12 kpl Amerikan muffinivuokaa
tuoreita mustikoita ja vadelmia 
Hienonna keksitt ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Jaa seos muffinivuokien pohjalle ja painele tiiviiksi lusikalla. Nosta jääkaappiin odottamaan. Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma, raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.
 
Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, sitruunan kuori, vanilliinisokeri ja sokeri. Kaada joukkoon ohuena nauhana liivate-mehuseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Jaa seos muffinivuokiin pohjien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia. 
VINKKI! Muffinivuoat kannattaa nostaa muffinipellille, jotta ne pysyvät parhaiten muodossaan. Irrota pienet juustokakut vuoista ja koristele ne tuoreilla mustikoilla ja vadelmilla. VINKKI! Jos et tarvitse gluteenitonta tarjottavaa voit käyttää pohjassa muita keksejä esim.diggestive. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti