Auringon keltaista ja kevään vihreää..niistä on meidän perheen tämän vuotinen pääsiäinen tehty. Samettista, mehevää, kosteaa, makeaa ja maistuvaa..siinä on Pitkäperjantain juhla-aterian ainekset. Alkukeittona Bataatti-curry sosekeittoa. Pääruuaksi valmistin täytettyjä broilerinfileitä ja vihreää risottoa.
Kaunis kattaus on puoliruokaa.
Bataatti-currykeittoa jonka reseptin löydät täältä http://paperivuoka.blogspot.fi/2014/03/bataatti-currykeitto-ja-focaccio.html
Täytetyt broilerinfileet
4 hengelle
4 broilerin rintafilettä
Täyte:
1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
3 rkl valmista pestokastiketta (vihreää tai punaista)
3 rkl juustoraastetta
Paistamiseen:
1 rkl öljyä
2 tl curryäsuolaa
Pannun huuhdontaan:
1 dl appelsiinitäysmehua
Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Sekoita pesto (käytin tällä kertaa punaista), juustoraaste ja tomaatinpalat keskenään. Tee broilerin fileisiin syvät viillot ja laita täytettä taskuihin ja paina se tiiviisti pohjaan saakka (voit käyttää apuna coctailtikkuja).
Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon curry. Paista fileet kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Ripottele pinnalle suola.
Laita fileet uunivuikaan, huuhdo pannu appelsiinimehulla ja kaada mehu vuokaan. Kypsennä broileria 175 asteessa n.30 min.
Vihreä risotto
4 hengelle
8 dl kasvislientä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
100 g pakasteherneitä sulatettuna
(1/2 dl yrittisilppua)
1 rkl voita
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2-1 1 dl parmesaaniraastetta
Kuumenna kasvisliemi. Silppua sipulit ja kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita hetki ja lisää sitten riisi, sekoittele niin että riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitten valkoviini. Sekoittele ja anna seoksen kiehahtaa. Lisää kasvilientä kauhallinen kattilaan, sekoittele ja anna liemen imeytyä riisiin. Jatka liemen lisäämistä kauha kerrallaan kunnes kaikki kasvisliemi on käytetty (tämä kestää noin 20 min). Lisää sulatetut herneet ja mahdolliset yritit tässä vaiheessa. Lisää voi, suola ja mustapippuri. Risoton pitää olla kosteaa ei puuromaista. Voit lisätä parmesanraasteen tässä vaiheessa risoton joukkoon tai tarjoilla erikseen.
T
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti