Mausteinen kasvissosevuoka
8 annosta
6 (n.750 g) kekskikokoista jauhoista perunaa
100 g lanttua
2 (200 g) porkkanaa
1 iso sipuli
3 dl maitoa
150 g Aura-juusto murua
1/2 dl siirappia
1/4 tl valko- tai mustapippuria
(1/2 dl hienonnettua persilijaa)
Keitä kuoritut ja paloitellut kasvikset kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi pois. Soseuta kasvikset hyvin. Lisää soseeseen maito, juusto, siirappi, pippuri (ja persilija). Tarkista maku ja lisää halutessasi siirappia sekä suolaa. Kaada sose 2 litran vetoiseen vuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia, kunnes ruoan pinta on kauniin ruskea. Tarjoa kinkun kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti