Tällä ohjeella leivot reilut cookiet, jotka taatusti vievät kielen mukanaan.
Joulucookiet
noin 30 kpl
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl vaaleaa siirappia
1/2 ps (100g) pehmeitä aprikooseja
2 dl pekaanipähkinöitä
100 g taloussuklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
Leikkaa aprikoosit, pähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja mausteet.
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää siirappi, jauhot ja rouheet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Muotoile taikinasta noin 30 cm pituinen tanko. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa pari tuntia. Leikkaa taikinarulla terävällä veitsellä noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes viipaleet saavat vähän ruskeaa väriä. Anna pikkuleipien jäähtyä ja kovettua pellillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti