Meillä juhlistetaan Ystävänpäivää suklaajäädykekakun herkuttelulla 💗 Jäädytetty suklaajuustokakku ihastuttaa silkkisen pehmeällä maulla jokaisen suklaanrakastajan makuhermot. Jos suklaa on sinun juttusi, suosittelen testaamaan tätä reseptiä sillä tätä parempaa suklaajuustokakkua et ole syönyt.
Hyvää Ystävänpäivää
sinulle ystäväni
💗
Nina Lincolnin suklaakakun resepti on julkaistu Suomessa jo 90-luvulla ja itsekin olen sitä pari kertaa aikojen saatossa tehnyt. Pitkästä aikaa oli kiva tehdä se uudestaan ja samalla kirjata ohje tänne blogiin. Kakku on melko helppo tehdä ja voit tehdä sen etukäteen pakkaseen. Kuvan kakku on tehty 20 cm vuokaan, mutta jos haluat vielä korkeamman kakun tee se esim.15 cm vuokaan.
NINA LINCOLNIN
SUKLAAJÄÄDYKEKAKKU
10 annosta
POHJA
10 Bastogne keksiä
35 g voita
TÄYTE
200 g tummaa suklaata
200 g Philadelphia tuorejuustoa
150 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
2 kananmunan keltuaista
2 1/2 dl vispikermaa
PÄÄLLE
vadelmi ja/tai suklaarouhetta
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille tai käytä reunoissa vuokasprayta. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Sulata suklaa mikrossa ja jäähdytä. Sekoita tuorejuuston joukkoon noin puolet sokerista ja kananmunan keltuaiset. Lisää jäähtynyt suklaasula joukkoon. Vatkaa puhtaassa kulhossa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon vähitellen loppu sokeri samalla kokoajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Yhdistä valkuaisvaahto käännellen suklaa-juustoseokseen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se täytteeseen. Kaada valmis täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka foliolla. Jäädytä kakku pakastimessa yön yli. Ota kakku pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele vadelmilla ja herkuttele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti