Parina viime vuonna olen tarjonnut joulupöydässä Punajuuri-aurajuustolaatikkoa. Alkuperäinen ohje on kruoka-lehdestä vuosien takaa, mutta vihdoin ohje on kirjoitettu tänne blogiinkin. Punajuuri-aurajuustolaatikko on todella helppo tehdä ja se sopii erinomaisesti liharuokien kylkeen.
Joulupöydästä löytyi myös muita laatikoita. Imelletty perunalaatikko on kuulunut joulupöytäämme jo lähes 25 vuotta ja tänä vuonna tein myös porkkanalaatikon. Lisäksi tarjolla oli hunajaiset uunijuurekset ja uunissa paahdetut ruusukaalit. Uunijuureksissa käytin väriporkkanoita ja raitajuurta, jotka maustoin tuoreella timjamilla, oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Vihersalaatti sisälsi jääsalaattia, pehtoorin salaattia, granaattiomenan siemeniä, päärynää ja vuohenjuustoa. Lisäksi tarjolla oli kalaisia alkupaloja, ja koko pöydän kruunasi peuran kinkku. Jouluaaton tarjoilut oli katettu noutopöydäksi ja kattaus oli valko-kulta-vihreä sävyinen. Vieraaksi saimme vanhempani vuoden tauon jälkeen. Tässä muutama ruokakuvamuisto aattoillasta ennen Punajuuri-aurajuustolaatikon ohjetta.
PUNAJUURI-AURAJUUSTOLAATIKKO
8 annosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti