sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Karpalo-valkosuklaacookie

Niin se joulu vaan lähenee, sillä tänään on jo 3.adventtisunnuntai. Viikonloppuna tuli vähän leivottua ja yhtä uutta ihanaa keksireseptiä testattua. Karpalo-valkosuklaacookie ohje on @ada.bakes instagram-sivulta. Cookeista tuli niin ihania, että ajattelin sen kirjoittaa ihan omaan blogiinkin talteen.




Karpalo-valkosuklaacookiet ovat helppo tehdä, tarvitset vain kattilan jossa valmistat koko taikinan. Ensin sulatetaan voi ja joukkoon lisätään sokerit sekä muna. Sen jälkeen lisätään muut kuivataineet ja sekoitetaan taikinaksi. Lopuksi taikinasta pyöritellään palloja, joita litistetään hieman. Sitten vain uuniin ja tadaa, sinulla on ihanat cookiet valmiina. Ohjeesta tulee 20 isoa, reunoilta rapeaita ja keskeltä sitkeitä keksejä. 







KARPALO-VALKOSUKLAACOOKIE
20 kpl

150 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
150 g valkosuklaahippuja
1 1/2 dl kuivattuja karpaloita
kourallinen cashew-pähkinöitä


Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokerit ja muna, sekoita tasaiseksi. Lisää loput keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinan joukkoon. Lisää hienonnetut karpalot. Anna taikinan jäähtyähieman, lisää sitten suklaahiput jäähtyneeseen taikinaan. Jaa taikina puoliksi ja pyörittele käsin ensin toiselle pellille 10 palloa ja toiselle toiset 10 palloa. Jätä kohoamisvara. Litistä keksipalloja hieman. Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia, uuniista riippuen. Keksit jäävät vaaleiksi mutta niiden pitää olla reunoista hieman kovettuneet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti