LOHILEIVOKSET
20 annosta
1 mallaslimppu esim. Maalahdenlimppu
TÄYTE
300 g kylmäsavulohi- tai ruohosipulituorejuustoa
2 tl sitruunamehua
4 rkl silputtua ruohosipulia
ripaus mustapippuria
250 g graavia- tai kylmäsavulohta
KORISTELU
yrttejä, versoja, salaattia
graavia-tai kylmäsavulohta
Poista leivistä kanta- ja kuoriosat. Leikkaa leipä pituussuunnassa kuudeksi ohueksi viipaleeksi. VINKKI! Onnistuu myös valmiiksi viipaloidusta limpusta.
Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu ja ruohosipulisilppu keskenään. Mausta ripauksella mustapippuria. Sivele alimmalle leipäviipaleelle reilu kerros täytettä ja sen päälle lohiviipaleita. Voitele toisen leivän molemmat puolet täytetahnalla ja paina leipä lohitäytteen päälle. Levitä vielä päälle lohiviipaleita.
Voitele kolmas leipäviipale lopulla täyttellä ja paina juustotäyte alaspäin kanneksi. Valmista toiset kolme viipaletta samalla tavalla.
Kääri leipä tiiviisti kelmuun ja folioon ja laita kevyt paino päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli. VINKKI! Leivät voi myös pakastaa tässä vaiheessa.
Sivele leivän päälle ohuelti tuorejuustoa. Leikkaa leipä terävällä veitsellä noin 3 cm viipaleiksi. Koristele yrteillä, versoilla ja lohiviipaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti