Kesäkauden päättäisjuhlissa viikonloppuna, nautittiin myös itsepoimituista kanttarelleista. Esikoinen valmisti ihanan Juustoisen Kanttarellikeiton alkukeitoksi Rapujuhliin.
JUUSTOINEN KANTTARELLIKEITTO
4 henkilölle
1 l kanttarelleja
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
2-3- rkl voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
100-150 g Koskenlaskija sulatejuustoa
1 dl ruokakermaa
maunmukaan mustapippuria myllystä
PINNALE
persilijaa
Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää joukkoon puhdistetut ja paloitellut kantarellit ja kääntele, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja kääntele ne sienten joukkoon. Lisää vesi, liemikuutio, palasteltu sulatejuusto. Anna juuston sulaa, lisää sitten kerma.
Keitä miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia.Tarkista maku. Rouhaise keittoon mustapippuria myllystä. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti