Kukkakaali-linssisalaatti
6 hengelle
1 (500 g) kukkakaali
1 (400 g) tuorekurkku
1 (100 g) punasipuli
1 tlk (310 g/265g) linssejä
1 tlk (310 g/265g) kikherneitä
1 ruukku lehtipersilijaa
1 prk (200 g) fetajuustoa
ripaus suolaa
KASTIKE
1/2 dl sitruunamehua
1 rkl öljyä
1-2 tl sokeria
mustapippuria
suolaa
(sinappia)
Raasta kukkakaali raastimella muruksi ja kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään suuressa kulhossa. Lisää kulhoon kukkakaali, kurkku, sipuli, huuhdellut linssit ja huuhdellut kikherneet. Mausta tarvittaessa suolalla. Anna maustua jääkapissa hetken aikaa tai seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti