maanantai 19. lokakuuta 2015

Kukkakaali-linssisalaatti

Uusimmassa K-ruokakaupan ruokalehdessä on mehevän ihana Kukkakaali-linssisalaatin ohje, jota testasin tänään itselleni lounaaksi...tämä maistuva salaatti vei kielen mennessään.



Kukkakaali-linssisalaatti
6 hengelle

1 (500 g) kukkakaali
1 (400 g) tuorekurkku
1 (100 g) punasipuli
1 tlk (310 g/265g) linssejä
1 tlk (310 g/265g) kikherneitä
1 ruukku lehtipersilijaa
1 prk (200 g) fetajuustoa
ripaus suolaa
KASTIKE
1/2 dl sitruunamehua
1 rkl öljyä
1-2 tl sokeria
mustapippuria
suolaa
(sinappia)


Raasta kukkakaali raastimella muruksi ja kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään suuressa kulhossa. Lisää kulhoon kukkakaali, kurkku, sipuli, huuhdellut linssit ja huuhdellut kikherneet. Mausta tarvittaessa suolalla. Anna maustua jääkapissa hetken aikaa tai seuraavaan päivään.

Sekoita hienonnettu lehtipersilja ja murennettu fetajuusto salaatin joukkoon. Tarjoa salaatti lisäkkeenä tai sellaisenaan.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti