Parsapasta
4 henkilölle
250 g parsaa (vihreää)
1 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 dl ruokakermaa
1 kpl sitruuna tai lime
50 g parmesaanijuustoa
1/2 dl tuoretta basilikaa
LISÄKSI
300 g pastaa
Poista parsoista kovat kannat. Kuori parsat ohuelti ja paloittele ne pätkiksi. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja lisää siihen hieman öljyä.
Kuumenna öljy pannussa. Kuullota parsapaloja nopeasti melko kovalla lämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja kiehauta seos. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja -puristetulla mehulla. Tarkista maku.
Sekoita parsakastike keitetyn pastan joukkoon. Viimeistele parmesaanilastuilla ja halutessasi basilikalla. Tarjoa heti.
Kuumenna öljy pannussa. Kuullota parsapaloja nopeasti melko kovalla lämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja kiehauta seos. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja -puristetulla mehulla. Tarkista maku.
Sekoita parsakastike keitetyn pastan joukkoon. Viimeistele parmesaanilastuilla ja halutessasi basilikalla. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti