Broileri-pestorulla
15-16 viipaletta paahtoleipää
n. 2dl kana- tai kasvislientä kostuttamiseen
tilkka öljyä paistamiseen
400 g broilerin filesuikaleita
n. 100 g pestoa
200 g sulatejuustoa
100 g smetanaa
1 pieni punainen paprika
10-15 cm pala tuorekurkkua
PINNALLE
200 g majoneesia
120 g mozzarellapalloja
kirsikkatomaatteja
herneenversoja
salaattia
Paista broilerin filesuikaleet kypsäksi tilkassa öljyä, mausta pestolla. Anna jäähtyä. Leikkaa leivistä reunat. Asettel leipäviipaleet suorakaiteen muotoon leivinpaperin päälle (esim. 4 viipaletta x 4 viipaletta). Kostuta kanaliemellä.
Lisää jäähtyneisiin filesuikaleiden joukkoon sulatejuusto ja smetana sekä pieneksi pilkottu paprika- ja kurkkukuutiot, sekoita. Levitä täyte leipäviipaleiden päälle. Kääri levy tiukaksi rullaksi leinvinpaperia apuna käyttäen ja nosta rulla kylmään maustumaan, mielellään seuraavaan päivään asti.
Nosta kakku tarjoiluvadille (koska tekemäni rulla oli hieman liian iso tarjoilivadille, päätin hyödyntää ajatusta suolaisesta-jouluhalosta ts.leikkasin kakun muistuttamaan halkoa) ja levitä majoneesia pintaan. Koristele mozzarellapalloilla, kirsikkatomaateilla, herneenversoilla ja saalaatinlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti