Tänään sunnuntailounaalla söimme mieheni valmistamaa naudanpaistia ja uunijuureksia (peruna ja bataatti). Ruoka valmistui uunissa kuin itsestään sillä aikaa kun kävimme koiran kanssa aamupäivälenkillä.
Jälkiruuaksi valmistin suussasulavaa amerikkalaista kakkua: Vanilla Crump cake:a. Crump cake on päältä rapea ja sisältä pehmeä kakku, jota monissa amerikkalaisissa ruokapaikoissa ja kahviloissa tarjoillaan.
Vanilla Crump cake
16-20 palaa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
41/2 dl sokeria
6-7 tl leivinjauhetta
250 g sulatettua voita
3 kananmunaa
3 dl ranskankermaa
Koristeluun
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
Lisäksi
Kermavaahtoa ja marjoja
Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää voisula ja sekoita murumaiseksi. Ota 3 dl muruja erilleen ja sekoita lopputaikinaan ranskankerma ja kananmunat.
Voitele ja korppujauhota 30x40 cm uunipelti ja levitä taikina, ripottele murut pinnalle.
Paista kakkua 10-20 min 200 asteessa. Valmis kakku on kosteaa muttei tahmeaa.
Sekoita vaniljasokeri ja tomusokeri keskenään ja siivilöi kakun päälle. Anna kakun jähtyä. Tarjoile marjojen ja kermavaahdon kera.
★★ Amerikkalaista unelmaa ★★
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti