lauantai 26. joulukuuta 2020

Kahdensuklaan juustokakku

Tapaninpäivän kahvipöydässä meillä on tarjolla tämä herkullinen Kahdensuklaan juustokakku. Tänä vuonna pohdin kahden kakun välillä pitkään kumman niistä tekisin, mutta päädyin lopulta suklaakakkuun puolukkakakun sijaan. Koska suklaa maistuu takuuvarmasti koko perheelle ja koska joulu vietettäisiin poikkeuksellisesti vain oman perheen kesken, niin ei myöskään kannattaisi tehdä useampaa kakkua niinkuin olen yleensä tehnyt.





Tämä kakku on todella nopea ja helppo tehdä. Kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi, Joukkoon lisättään notkistettu maustamaton tuorejuusto. Sen jälkeen täytemousset jaetaan kahteen kulhoon. Toiseen lisätään sulatettu tummasuklaa ja toiseen sulatettu valkosuklaa. Sitten vain kaadetaan valmiit täytteet pohjan päälle, ensin tummasuklaatäyte ja päällimmäiseksi valkosuklaatäyte. Hyydytetään yön yli ja koristellaan lempi konvehdeilla. Idea kakkuun löytyy Suklaapossun blogista täältä.







KAHDEN SUKLAAN JUUSTOKAKKU

12 annosta

POHJA 
20 cm mutakakkupohja
TÄYTE
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 1/2 dl kuohukermaa 
400 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g tummaa suklaata
175 g valkosuklaata
KORISTEEKSI
suklaakonvehteja 
karkkikeppejä 
tuoretta rosmariinia


Käytin pohjana pakasteeseen leipomaani 20 cm mutakakkupohjaa. Kurkkaa mutakakkupohjan ohje täältä. Mutta voit tehdä pohjan myös diggestivekekseistä ja voista, tarvitset silloin 180 g keksejä ja 75 g voita. VINKKI! Kakusta tulee melko korkea, käytä reunakalvoa.

Valmista täyte. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike ja kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto. Jaa mousse kahteen kulhoon. Sulata tumma suklaa ja valkosuklaa eri kulhoissa, mikrossa varovasti sekoittaen. Lisää ensin valkosuklaa nopeasti vatkaten moussen joukkoon. Vatkaa sitten samoilla vatkaimilla tummasuklaa toisen moussen joukkoon.

Kaada tummasuklaatäyte kakkupohjan päälle ja tasoita. Lisää sitten valkosuklaatäyte tummasuklaa täytteen päälle ja tasoita. Hyydytä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele hyytynyt kakku suklaakonvehdeilla, karkkikepein ja rosmariinitupsuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti