torstai 24. joulukuuta 2020

Arabialainen maustekakku

Tänään vietetään jouluaattoa ja joulutohinoiden lomassa halusin tulla toivottamaan kaikille Oikein levollista ja herkullista joulua 🎄tämän helpon ja herkullisen Arabialaisen maustekakun ohjeen myötä. 





Kakun ohje löytyi instagramista @withchocolatechips jakaman kuvan yhteydestä, josta nappasin ohjeen muistiin. Vaihdoin ohjeen maitotuotteet maidottomiksi, voin margariiniin ja kerman appelsiinimehuun sekä soodan leivinjauheeseen ja herkkuahan tästäkin tuli. VINKKI! Muista tarkistaa myös koristeiden maidottomuus.








ARABIALAINEN MAUSTEKAKKU

Maidoton/ 24 palaa

💚


TAIKINA
200 g maidotonta margariinia 
(esim.Sininen Keiju)
3 3/4 dl sokeria
3 munaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3/4 tl muskottia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl appelsiinimehua
KUORRUTE
75 g maidoton margariinia
1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl kanelia
noin 3 rkl vahvaa kahvia
noin 4-5 dl tomusokeria




Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 l kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 tunti. Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi ja levitä kuorrute palettiveitsellä kakun pintaan. Koristele halutessa erilaisilla nompareilla ja karkeilla tai esim.jouluisilla karkkikkepeillä, rosmariinin tupsuilla ja koristerakeilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti