perjantai 4. joulukuuta 2020

Taatelikakku

Perinteinen Taatelikakku maistuu joululta! Se on varmaan yksi suomen suosituimmista joulukakuista, ehkäpä suosituin. Kumma kyllä, en ole lempi Taatelikakun ohjetta kirjoittanut ylös tänne blogiin. Vaikka se perinteisesti kuuluu meidänkin joulupöytään. Mutta nyt tämän ihanan mehevän Taatelikakun ohje löytyy kuvien alta.






Kakku on helppo ja nopea valmistaa kattilassa. Käytä kakkuun kivettömiä, prässättyjä taateleita. Keitä ne veden ja sokerin kanssa. VINKKI!Kakun makua saat muunneltu kun käytät sokerin tilalla fariinisokeria tai nesteenä vaikka glögiä. Lisää kattilaan voi ja anna sen sulaa. Vatkaa munat yksitellen taikinan joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti sekoittaen taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista noin tunti. Tarjoa kakku tomusokerihunnulla kuorrutettuna. VINKKI! Maku vain paranee, kun säilytät kakun jääkaapissa.










TAATELIKAKKU
24 palaa

1 pkt (250 g) taateleita
2 dl vettä
1 3/4 dl (fariini)sokeria
200 g voita
2 munaa
1/2 dl kermaa
noin 4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1-2 tl vaniljasokeria


Pilko taatelit katti­laan. Tarkista, ettei joukossa ole kiviä. Lisää sokeri ja vesi. Hauduta niin, että taatelit irtoavat toisis­taan ja pehmenevät. Lisää kuutioitu voi joukkoon ja anna sulaa tasaiseksi.
Lisää hieman jäähtyneeseen taateliseokseen munat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
Kumoa taikina voideltuun ja leivitettyyn rengasvuokaan (vetoisuus 1,8-2 l ).
Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 40–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Älä kypsennä kuivaksi vain varmuuden vuoksi. Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki ennen kumoamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti