torstai 27. joulukuuta 2018

Joulupäivän viettoa

Joulu oli tänäkin vuonna perhejoulu, johon kuului läheiset, herkuttelua, lenkkeilyä koiran kanssa, lepoa ja taas herkuttelua. Tänä vuonna vietimme pitkästä aikaa jouluaattoa lapsuudenkodissani vanhempieni ja veljeni perheen kanssa. Ohjelmassa oli Joulupukin vierailu, mukavaa ydessäoloa ja jouluaterian nauttiminen pitkän kaavan mukaan. Joulu- ja Tapaninpäivää vietimmekin sitten oman perheen kesken kotosalla. 

Joulupäivän kattaus toisti edellisten vuosien tapaan tuttua vaaleaa teemaa. Kaikki olivat vanhoja hyväksi havaittuja astioita, laseja, kukkia ja kynttiltuikkuja, ainostaan koristepeurat olivat uudet. Lautasliinat sidoin juuttinarulla ja kiinnitin koristeeksi pienen kuusenhavun. Käpyjäkin piti laittaa vielä koristeeksi mutta olin laittanut ne niin hyvään talteen että ne jäivät sinne odottamaan ensi joulua. Mutta onneksi kattaus näytti näinkin hyvältä ainakin omaan silmään.Joulupäivän menu

*
Itsetehty Lohimousse ja saaristolaisleipä
Rosolli
Kylmäsavustettu siika
Jättikatkarapuja
Jokirapusalaatti
Maki-sushit
*
Imelletty perunalaatikko
Bataattilaatikko
Hirvipata
Jouluinen uunibroileri
uunikasvikset
*
Juusotarjotin
itsetehty Viikunahillo

*
Glögi-valkosuklaajuustokakku
kahvi.tee


Jouluruokaa tein tänä vuonna todella kohtuullisesti, vain kahta laatikkoruokaa, ei joulukinkkua vaan hirvipataa ja jouluista uunibroileria, sekä uunijuureksia. Alkupaloiksi tein itsetehtyä lohimoussea (joka muuten ylitti kaikki odotukset ja josta tuli ehdottomasti tämän joulun the best, resepti tulossa myöhemmin blogiin), tarjolla oli lisäksi miehen valitsemat muut joulukalat, rosolli ja itsetehty saaristolaisleipä. Jälkiruuaksi herkuttelimme juustoilla, hedelmillä ja viikunahillolla.Myöhemmin keittelimme vielä kahvit ja nautiskelimme Glögi-valkosuklaajuustokakulla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti