sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Gluteeniton Lakritsi-taatelikakku

Taatelikakku kuuluu meidän jouluun, tänä vuonna kakku saa makua lakritsikuorrutteista taateleista ja  vehnäjauhot vaihdetaan mantelijauhoon. Gluteeniton Lakritsi-taatelikakku on huippuherkullinen ja mehevämpi kuin perinteinen vehnällä leivottu.









 


LAKRITSI-TAATELIKAKKU
gluteeniton

250 g pehmeitä lakritsijauheella maustettuja taateleita
1 1/2 dl vettä
2 dl fariinisokeria
150 g voita
2 munaa
3 1/2 dl mantelijauhoa
1/2 dl perunajauhoa
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl neilikkaa
VOITELUUN
1 rkl voita
1 rkl mantelijauhoa
KORISTELU
2 rkl tomusokeria


Voitele ja jauhota noin 2 l kakkuvuoka mantelijauholla. Pilko taatelit ja varmista ettei niissä ole kiviä. Lisää kattilaan taatelit, fariinisokeri ja vesi. Kuumenna taateliseos kiuhuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia, kunnes seos on sosemaista. Lisää paloiteltu voi ja anna sen sulaa kuumaan taateliseokseen. Jäähdytä haaleaksi ja lisää munat yksitellen voimakkaasti puuhaarukalla sekoittaen.

Yhdistä manteli- ja perunajauhot sekä vaniljasokeri, leivinjauhe ja neilikka. VINKKI! käytä hienojakoista mantelijauhetta, itsejauhettut mantelit eivät sovellu tähän kakkuun. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla jos pinta alkaa  tummua liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Siivilöi tomusokeria kakun päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti