Banaanileipä eli bananabread on amerikkalainen makea leivonnainen, joka on nimestään huolimatta enemmän kakku kuin leipä. Banaanileipään voi hyödyntää tummat ja mustuneet ylikypsät banaanit. Maku on täyteläisen makea, ja maku vain paranee vanhetessaan. Tällä ohjeella onnistuu varmasti, sillä ohje on todella helppo. Banaanileipä maistuu aamupalalla tai kahvipöydässä.
Hyvää viikonloppua
💚
BANAANILEIPÄ
2 kypsää, tummaa banaania
100 g sulatettua voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 -2 dl maustamatonta jogurttia
2-3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
ripaus kanelia
PINNALLE
1 kypsä banaani
muutama pekaanipähkinä
1 rkl vaahterasiirappia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Muusaa banaanit. Sekoita banaanisose, jogurtti ja voisula keskenään. Sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin. Kaada taikina leivinpaperoituun pitkänomaiseen leipävuokaan. Koristele leipä halkaistulla banaanilla, pähkinöillä ja valuta leivän päälle siirappia.
Paista banaanileipää 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 50 minuuttia. Jos leipä alkaa tummumaan, peitä se leivinpaperilla. Anna banaanileivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta. Tarjoile leipä aamiaisella tai kahvipöydässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti