Tämä helppo ja ihanan kinuskinen Omenapiirakka sulostutti meidän kahvipöytää jo viikko sitten. Ohje löytyy Liemessä-blogista.
Tänä syksynä oman pihan omenapuu ei tuottanut kuin muutaman hassun omenan mutta täydensin omenavarastoa maalla olevista omenapuista. Lisäksi oikaisin piirakan teossa tällä kertaa ja käytin kaupan valmista murutaikinapohjaa. Piirakka valmistui todella nopsaan. Ensin pohjan sulatus, sitten karamellisoidun kondensoidunmaidon levitys pohjan päälle ja koristeeksi sokeri-kaneliseoksessa pöyritellyt omenaviipaleet piiraan päälle. Piirakka uuniin, hieman jäähdytystä ennen tarjoilua ja sitten vain herkuttelua vaniljajäätelön kanssa. Melkoista herkkua 💛
KINUSKINEN OMENAPIIRAS
Kauli sulatettu murotaikinalevy hieman piirakkavuokaa isommaksi, jotta
taikinaa riittää myös reunoille. Voitele vuoka voilla. Nosta
taikinalevy 24 cm piirakkavuokaan ja painele paikoilleen. Tarvittaessa siisti
reunat veitsellä.
Sekoita karamellisoitu kondensoitumaito hyvin.
Lusikoi ja levitä se piirakan pohjalle
ja mausta pienellä ripauksella suolaa. Viipaloi omenat. Mausta omenaviipaleet kanelilla ja
sokerilla ja sekoittele hyvin. Painele omenaviipaleet limittäin
ympyränmuotoisesti kinuskiin.
Paista uunin alatasolla
175-asteessa noin 40 minuuttia. Tarvittaessa peitä omenapiirakka
leivinpaperilla viimeiseksi 10 minuutiksi, jottei pinta tummu liikaa. Anna
omenapiirakan jäähtyä kunnolla. Viimeistele tomusokerilla ja tarjoile
vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti