Valkosuklaa-raparperimuffineilla herkuttelimme viikonloppuna kun esikoinen leipoi niitä mieheni ja minun hääpäivä aamiaiselle. Muffinit ovat ihanan meheviä ja maukkaita. Valkosuklaapalat muffinen pinnalla paahtuivat kinuskisiksi herkkupaloiksi jota kirpeä raparperi sopivasti raikastutti.
VALKOSUKLAA-RAPARPERIMUFFINIT
12 kpl
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
60 g voita
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
150 g raparperia
150 g valkosuklaata
Vatkaa kananmunat ja lisää joukkoon sokeri, sulatettu voi sekä jogurtti. Lisää sitten kuivat aineet, jotka olet sekoittanut keskenään. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi viipaloidut raparperipalat ja pieneksi pilkottu suklaa. Jätä pieni kourallinen valkosuklaapaloja muffinien päälle ripoteltavaksi.
Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin ja annostele taikina niihin. Ripottele valkosuklaapalat muffinen päälle. Paista muffineita 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes valkosuklaapalat ovat paahtuneet. Sihtaa tomusokeria jäähtyneisiin muffineihin ennen tarjoilua.
VINKKI! Muffinit säilyvät jopa kolme päivää mehevinä kun säilytät ne ilmatiiviissä rasiassa
tai kelmun alla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti