sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Kurpitsa latte

Nauti syksyn viileinä päivinä mausteisesta ja kuumasta Kurpitsa latesta. Valmista ensin kurpitsasose ja mausta se piparimausteella sekä kondensoidulla maidolla. Keittele vahva kahvi ja lisää sose hyvin sekoittaen kahvin joukkoon. Koristele Kurpitsa latte kermavaahdolla ja kanelilla. Idean tähän herkkujuomaan sain Kaakao-kermavaahdolla blogista.










KURPITSA LATTE
4 annosta

1 dl (200 g) kurpitsasosetta
1 1/2 dl kondensoitua maitoa
4 tl piparkakkumaustetta
4 kuppia vahvaa kahvia
(maitoa)
KORISTELU
kermavaahtoa
kanelia

Valmista ensin kurpitsasose. Tarvitset soseeseen noin 1,5 kg kurpitsaa. Käytä Hokkaido- tai myskikurpitsaa. Paloittele kurpitsa lohkoiksi, koverra siemenet lusikalla ja aseta leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 180 asteessa noin 35- 45 minuuttia. Koverra pehmeä sisus ja soseuta sauvasekoittimella. Käytä loppusose leivontaan ja ruokiin tai pakasta se myöhempää käyttöä varten

Kuumenna kurpitsasose ja kondensoitu maito mikrossa. Lisää joukkoon piparkakkumauste  ja sekoita huolellisesti. Annostele kahvikupin pohjalle 1-2 rkl maustettua kurpitsasosetta. Kaada päälle kuumaa kahvia ja sekoita hyvin. Lisää halutessasi kahvimaito. Koristele juoma kermavaahdolla ripauksella kanelia. VINKKI! Jos maustettua kurpitsasosetta jää, säilyy se jääkaapissa pari-kolme päivää.







2 kommenttia:

  1. Kahviloissa olen nähnyt tätä myytävän, mutta koskaan en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan.
    Ihanat Halloween leivonnaiset ja koristelut!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos. Kahvilassa itsekin maistoin ensin Kurpitsalattea ja siitä sain idean, että tätähän voisi itsekin tehdä. Ja todella hyvää tästä tulikin. Suosittelen kokeilemaan.

      Poista