lauantai 1. syyskuuta 2018

Suolakinuski-Aprikoosi-nakukakku & blogi 5 vuotta

Tänään blogi viettää 5v. syntymäpäiviään. Synttäreitä juhlistan herkuttelemalla Suolakinuski-
Aprikoosi-nakukakulla ja juhlien kunniaksi kirjaan ohjeen myös tänne blogiin. Kakku sopii minusta todella hyvin syksyyn niin väritykseltään myös maultaan. Kakkupuutarha- blogin ohjetta muunnellen syntyi oma versioni synttärikakusta.




Suolakinuski, suolakinuski-tuorejuustotäyte ja itsetehty aprikoosihillo luovat ihanan paahteisen ja makeansuolaisen suupalan. Kakkupohja on täyteläisen pehmeä ja kuohkea. Nakukakku kuorrutetaan suolakinuskilla ja koristellaan aidoilla kukilla. 







Kakku on aika suuritöinen ja sen tekoon kannattaakin varata kolme päivää. Ensimmäisenä päivänä kannattaa tehdä hillo, suolakinuski ja kakkupohjat. Toisena täyttää kakku ja kolmantena koristella. Lopputulos on kuitenkin niin loistava että kaikki työ on vaivan arvoista. Suosittelen testaamaan kakkua🌺








Herkullisia hetkiä
toivottaa
5 vuotias Paperivuoka










SUOLAKINUSKI-APRIKOOSI-NAKUKAKKU
15-20 hengelle

APRIKOOSIHILLO
500 g kypsiä ja tuoreita aprikooseja
1 1/2 dl hillosokeria
SUOLAKINUSKI
225 g sokeria
1 1/2 dl vispikermaa
100 g voita kuutioituna
1/2 tl suolaa
KAKKUPOHJA
300 g huoneenlämpöistä voita
320 g (3 1/2 dl) sokeria
4 munaa
360 g (5 3/4 dl) vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
240 ml maitoa
SUOLAKINUSKITUOREJUUSTOTÄYTE
400 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
1 dl suolakinuskia
1 dl tomusokeria
1/2 dl vispikermaa

Kakun teko kannattaa aloittaa paria päivää ennen kakun tarjoamista. Tee ensin aprikoosihillo ja suolakinuski. Kiehauta sokeri ja pilkotut aprikoosit kattilassa. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes aprikoosit ovat kypsiä. Soseuta aprikoosit sauvasekoittimella soseeksi ja keitä vielä pari minuttia jotta turha neste haihtuu. Anna jäähtyä huoneenlämpöön ja säilytä jääkaapissa kakun täyttämistä varten.

Tee sitten suolakinuski. Lämmitä vispikerma mikrossa lämpimäksi ja kuutio kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Kuumenna sokeria kattilassa kunnes se alkaa sulaa reunoilta. Sekoita kevyesti jotta sokeri sulaa kauttaaltaan. Kun sokeri on sulanut täysin, ota kattila liedeltä ja lisää pari voikuutiota kerrallaan samalla sekoittaen. Anna voin sulaa sokerin joukkoon ja lisää taas pari voikuutioita. Jos seos tuntuu jäähtyvän liikaa, käytä sitä hetki lämpimällä liedellä. Kun olet sekoittanut kaiken voin sokerin joukkoon, kaada lämmin kerma joukkoon ja sekoita kunnes kerma on täysin sekoittunut kinuskiin. Kaada kinuski kulhoon ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Lisää suolaa ja sekoita hyvin. Säilytä kinuski jääkaapissa.

Leivo kakkupohjat. Ota voi, munat ja maito lämpiämään huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista.  Voitele ja jauhota kaksi 20 cm kokoista irtopohjavuokaa. Sekoita keskenään kulhossa jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää voi-sokerivaahtoon kuivat aineet ja maito vuorotellen. Vatkaa taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 37-40 minuuttiia tai kunnes kakun pinta on kauniin ruskea eikä puutikkuun jää enää taikinaa. Anna kakkupohjien jääntyä 15 minuuttia vuoissaan. Poista sitten vuoat ja anna kakkupohjien jäähtyä kokonaan ennen halkaisemista ja täyttämistä. Säilytä kakkupohjat muovipussissa ja huoneenlämmössä kokoamispäivään.

Seuraavana päivänä valmista Suolakinuski-tuorejuustotäyte. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi, vatkaa tasaiseksi. Lisää sitten huoneenlämpöinen suolakinuski ja sekoita. lisää tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi pari minuuttia. Lisää lopuksi vispikerma ja vatkaa seos kiiltäväksi ja kuohkeaksi. Säilytä täyte huoneenlämmössä kakun täyttämiseen asti.

Kokoa kakku. Halkaise kakkupohjat kahteen osaan siten että saat neljä kerrosta. Kostuta kakkupohjat aprikoosiliemellä. Lusikoi hieman suolakinuski-tuorejuustotäytettä pyöreäkärkisellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Levitä kakkupohjan päälle kerros suolakinuski-tuorejuustotäytettä ja pursota reunalle pieni "valli" tuorejuustotäytettä, siten estät hilloa valumasta ulos kerroksista. Lusikoi keskelle kolmisen ruokalusikallista aprikoosihilloa. Aseta seuraava kakkupohja ja toista kostuttaminen ja täyttäminen 2. ja 3. kakkupohjille. Aseta lopuksi viimeinen kakkupohja ja tasoita palettiveitsellä pursuava täyte kakun pintaan. Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään reiluksi 15 minuutiksi. Levitä lopputäyte kakun pääälle ja levitä se kakun reunoihin ja päälle niin, että eri kerrokset saavat kuultaa läpi. Laita kakku jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää ja koristelua.

Kolmantena päivän ja tarjoilupäivänä koristele kakku. Kuorruta kakku kinuskilla aloittaen reunoilta. Tee ensin valumat ja levitä lopuksi kinuski kakun päälle. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin. Laita kukat mehupilleihin tai kukkaputkiin ja työnnä kukat kakkuun.









1 kommentti:

  1. Paljon onnea 5-vuotiaalle blogille!!
    Ja vitsit miten kauniita kuvia olet saanut tuosta herkullisesta kakusta!!

    VastaaPoista