Muffinien ei tarvitse aina olla makeita. Suolaiset muffinit sopivat niin aamupalalle kuin välipalaksi. Tee kerralla kaksinkertainen määrä ja pakasta osa muffineista, niin saat myöhemminkin näppärästi pöytään ruokaisan välipalan.
Tämä perusohje löytyi uusimmasta Leivotaan lehdestä. Kotoa kaapista löytyi säilykepaprikoita ja fetaa joten lisäsin niitä taikinaan. Muffinit valmistuivat nopsasti ja niiden huumaava tuoksu herättikin lapset eilen aamulla aamupalalle.
FETA-PAPRIKA AAMIAISMUFFINIT
8 kpl
1 dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl maitoa
1/2 dl oliiviöljyä
1 muna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
TÄYTE
säilykepaprikoita hyvin valutettuna
40 g fetaa
maunmukaan tuoretteita yrttejä
esim.basilikaa tai timjamia
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita 8 paperista muffinivuokaa muffinipellin koloihin.
Sekoita jogurtti, maito ja öljy kulhossa. Lisää kanamuna hyvin vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos jogurttiseokseen hyvin sekoittaen mutta älä kuitenkaan työstä liikaa.
Valmista täyte. Silppua hyvin valutetut säilykepaprikat pieneksi silpuksi. Pilko feta ja hienonna yrtit. Kääntele täytteet taikinaan. Lusikoi taikina paperivuokiin melkein reunoihin asti. Paista muffineita uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Kumoa muffinit varovasti ja laita ne ylösalaisin ritilälle (jotteivat ne repeilisi pohjasta) jäähtymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti