FETA-PESTO-PAPRIKA LEIPÄ
3 dl maitoa
1 ps (11 g) kuivahiivaa
2 rkl siirappia
3/4 tl suolaa
1/2 dl öljyä
4 dl sämpyläjauhoja
noin 3-4 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
2 kpl paprikaa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa ja mustapippurirouhetta
1 prk (a'175 g) Fetajuustoa
1/2 dl pestoa
Kuumenna maito 42 asteiseksi, lisää suola ja siirappi, kuivahiiva sekoitetaan pieneen määrään jauhoja. Lisää jauhot vähitellen nesteeseen ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikinan tulee olla kimmoisaa. Kohota noin 20 minuttia.
Valmista täyte kun taikina kohoaa. Kuullota paprikat paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Kauli taikina leivinpaperin kokoiseksi levyksi. Levitä pesto noin 10 cm leveydeltä taikinan keskelle. Levitä kuullotetut paprikat ja fetajuusto peston päälle. Leikkaa taikinan reunat molemmin puolin tasaisesti. Taita reunat vuorotellen täytteen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti