Falafel pyörykät
250 g tuoreita kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl persilijaa
1 tl tuoretta korianteria
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 rkl maapähkinävoita
1 rkl sitruunaa
1 tl chiliä
1/2 tl leivinjauhetta
vehnäjauhoja ja öljyä paistamiseen
Huuhtele kihkherneet ja liota ne kylmässä vedessä yön yli. Kaada vesi pois ja taputtele kikherneet kuivaksi pyyheliinalla. Kuori ja pilko sipulit. Laita leivinjauhetta lukuunottamatta kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Anna vetäytyä kylmässä 30 min. Lisää leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi.
Pitaleipä
6 kpl
3 dl vettä
20 g hiivaa
3 rkl öjyä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy, sokeri ja suola. Alusta joukkoon jauhot. Kohota taikina hyvin.
Leivo taikinasta 6 pyöreää mahdollisimman ohutta leipää. Lämmitä uunipelli uunissa kuumaksi. Paista pitaleivät 250 asteessa 5-8 min. Leipä kohoaa taskulliseksi kovassa lämmössä.
Feta-tsatsiki
1/2 prk fetajuustoa
100 g tuorettakurkkua
1 prk (a' 150 g) ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl mustapippuria
1/2 rkl hunajaa
Hienonna feta. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista neste pois. Yhdistä muut kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa lisukkeena esim.Falalel pyöryköiden ja pitaleivän kanssa.
Leivo taikinasta 6 pyöreää mahdollisimman ohutta leipää. Lämmitä uunipelli uunissa kuumaksi. Paista pitaleivät 250 asteessa 5-8 min. Leipä kohoaa taskulliseksi kovassa lämmössä.
Feta-tsatsiki
1/2 prk fetajuustoa
100 g tuorettakurkkua
1 prk (a' 150 g) ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl mustapippuria
1/2 rkl hunajaa
Hienonna feta. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista neste pois. Yhdistä muut kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa lisukkeena esim.Falalel pyöryköiden ja pitaleivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti