sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Suklainen pavlova


Tämä herkullinen suklaapavlova täyttää kaikki upean jälkiruoan vaatimukset. Se on täyteläinen, rapea ja pehmeä, tahmainen, suklainen, tuhti ja sormia nuoltavan herkullinen...mutta kaipaa seurakseen raikkaita hedelmiä.


Suklainen pavlova 

noin 20 henk.
Gluteeniton
 
PAVLOVAAN
8 munaa
3 1/4 dl sokeria
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl valkoviinietikkaa
TÄYTTEESEEN
5 dl kermaa
1 rkl sokeria
200 g suklaata (käytin tummaa- sekä maitosuklaata)
(loraus likööriä)
KORISTEEKSI
esim. kuivattuja karpaloita
pecan-pähkinöitä
tummia viinirypäleitä
maccaron pikkuleipiä

Vatkaa huoneenlämpöisiä munanvalkuaisia vatkaimella kunnes vaahto alkaa vaalentua ja vaahtoon jää pehmeitä huippuja. Varaa tähän tarpeeksi iso kulho tai tee resepti kahdessa osassa. Lisää sen jälkeen sokeria ruokalusikka kerrallaan ja vatkaa vaahtoa kiiltäväksi ja kovaksi. Tarkista että sokeri on liuennut vaahtoon ottamalla pala vaahtoa sormiesi väliin. Jos vaahdossa on sokerirakeita, vatkaa kunnes ne liukenevat. Kun vaahto on jämäkkää, sihtaa joukkoon kaakaojauhe, lisää viinietikka ja sekoita varovasti lastalla tasaiseksi.

Levitä marenkivaahtoa uunipellille kolmeksi pyöreäksi pohjaksi (halkasija noin 20 cm) tai kahdeksi isoksi pyöreäksi pohjaksi (silloin marenkia jää hieman yli mutta voit tehdä pieniä marenkeja lopusta). Jätä reunat hieman paksummiksi kuin sisus niin saat lusikoitua täytteen pavlovan keskelle myöhemmin. Paista kiertoilmauunissa 120 asteessa vähintään tunti. Marenki on valmista kun reunat tuntuvat kovilta mutta keskeltä varovasti painettaessa sisus tuntuu pehmeältä. Sammuta uuni, avaa luukku ja anna jäähtyä kunnolla uunin sisällä.

Valmista täyte vatkaamalla kerma ja sokeri vaahdoksi. Pilko suklaa pineksi paloiksi kuumutta kestävään kulhoon. Lorauta likööriä suklaiden päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää suklaaseos kermavaahdon joukkoon. Pyöräytä muutaman kerran lastalla ja annostele pavlovakerrosten väliin. Koristele hedelmillä, marjoilla ja pähkinöillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti