Tämä herkullinen suklaapavlova täyttää kaikki upean jälkiruoan vaatimukset. Se on täyteläinen, rapea ja pehmeä, tahmainen, suklainen, tuhti ja sormia nuoltavan herkullinen...mutta kaipaa seurakseen raikkaita hedelmiä.
Suklainen pavlova
noin 20 henk.
Gluteeniton
PAVLOVAAN
8 munaa
3 1/4 dl sokeria
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl valkoviinietikkaa
TÄYTTEESEEN
5 dl kermaa
1 rkl sokeria
200 g suklaata (käytin tummaa- sekä maitosuklaata)
(loraus likööriä)
KORISTEEKSI
esim. kuivattuja karpaloita
pecan-pähkinöitä
tummia viinirypäleitä
maccaron pikkuleipiä
Vatkaa huoneenlämpöisiä
munanvalkuaisia vatkaimella kunnes vaahto alkaa vaalentua ja vaahtoon
jää pehmeitä huippuja. Varaa tähän tarpeeksi iso kulho tai tee resepti
kahdessa osassa. Lisää sen jälkeen sokeria ruokalusikka kerrallaan ja
vatkaa vaahtoa kiiltäväksi ja kovaksi. Tarkista että sokeri
on liuennut vaahtoon ottamalla pala vaahtoa sormiesi väliin. Jos
vaahdossa on sokerirakeita, vatkaa kunnes ne liukenevat. Kun vaahto on jämäkkää, sihtaa joukkoon kaakaojauhe, lisää viinietikka ja sekoita
varovasti lastalla tasaiseksi.
Levitä marenkivaahtoa uunipellille kolmeksi pyöreäksi pohjaksi (halkasija noin 20 cm) tai kahdeksi isoksi pyöreäksi pohjaksi (silloin marenkia jää hieman yli mutta voit tehdä pieniä marenkeja lopusta). Jätä reunat hieman
paksummiksi kuin sisus niin saat lusikoitua täytteen pavlovan keskelle
myöhemmin. Paista kiertoilmauunissa 120 asteessa vähintään tunti.
Marenki on valmista kun reunat tuntuvat kovilta mutta keskeltä varovasti
painettaessa sisus tuntuu pehmeältä. Sammuta uuni, avaa luukku ja anna
jäähtyä kunnolla uunin sisällä.
Valmista täyte vatkaamalla kerma ja
sokeri vaahdoksi. Pilko suklaa pineksi paloiksi kuumutta kestävään
kulhoon. Lorauta likööriä suklaiden päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää suklaaseos
kermavaahdon joukkoon. Pyöräytä muutaman kerran lastalla ja annostele
pavlovakerrosten väliin. Koristele hedelmillä, marjoilla ja pähkinöillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti