perjantai 22. toukokuuta 2020

Banoffee mutakakku

Banoffee mutakakku sisältää nimensä mukaan banaaania, kinuskikastiketta ja kermavaahtoa mutakakkupohjalla. Jos pidät mutakakusta ja banoffeesta pidät taatusti myös tästä. Herkku on todella makeaa mutta ah, todella ihanaa. Yksi pieni pala riittää hyvin taltuttamaan makean nälkää. Ohje löytyy Leivotaan lehdestä 3/20.










BANOFFEE MUTAKAKKU
10 palaa

MUTAKAKKUPOHJA
100 g voita
3 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
BANOFFEETÄYTE
1 1/2 dl karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 maustemitallinen suolaa
1 1/2 kpl diggestivekeksiä
2 dl vispikermaa
1 iso banaani
KORISTELU
suklaarouhetta
minivaahtokarkkeja



Laita leivinpaperi 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja käytä vuokasprayta vuon reunoille. Valmista ensin pohja. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekooita joukkoon myös munat yksi kerrallaan. Kääntele lopuksi vehnäjauhot. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 15-20 minuuttia. VINKKI! Kakku saa jäädä tahmeaksi keskeltä. Jäähdytä kakku hyvin ennen täytteen levittämistä

Lisää suola kondensoituun maitoon, sekoita ja levitä se kakun pinnalle. Säästä hieman maitoa kakun koristeluun. Murenna keksit kakun pinnalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lusikoi se kakun pinnalle kondensoidun maidon päälle. Viipaloi banaani ja asettele viipaleet kermavaahdon päälle. 

Rouhi suklaa ja ripottele se kakun pinnalle. Lisää myös minivaahtokarkit ja valuttele lopuksi kondensoitua maitoa pinnalle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti