maanantai 18. toukokuuta 2020

Banaani-kinuskikuppikakut

Eilen otettiin varaslähtö miehen synttäreille ja herkuteltiin kahvipöydässä herkullisilla  Banaani-kinuskikuppikakuilla. Banaani tekee kuppikakuista ihanan pehmeitä ja täyteläisiä. Kuorrutus on ihanan makea, joka syntyy mascarbonesta, tomusokerista ja kinuskikastikkeesta, päälle ripotellaan vielä suolapähkinärouohetta. Nämä ovat takuuvarma hitti kahvipöydässä.












BANAANI-KINUSKI KUPPIKAKUT
noin 18 kpl 
(riippuen vuokien koosta)


TAIKINA
125 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 3/4 dl piimää
3/4 tl soodaa
1/4 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 isoa banaania (noin 2 dl sosetta)
KUORRUTE
100 g mascarbonea
250 g tomusokeria
1 dl kinuskikastiketta
KORISTELU
suolapähkinärouhe



Vatkaa sokeria ja voi vaahdoksi. Riko munat yksitellen ja lisää kulhoon hyvin vatkaten. Mausta vaniljasokerilla. Mittaa muut kuivat aineet keskenään ja sekoita. Lisää puolet jauhoista vaahtoon ja sen jälkeen piimä. Lisää sitten loput jauhot. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Valmista sauvasekoittajalla banaanit soseeksi ja kaada taikinan joukkoon. Vatkaa vielä hetki.

Laita paperiset vuoat muffinipellille ja laita taikinaa 2/3 vuokiin. Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia. Jäähdytä kuppikakut ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute.Sekoita keskenään mascarbone, tomusokeri ja kinuskikastike. Pursota tai levitä veitsellä kuorrute kuppikakkujen päälle. Ripottele lopuksi kuorrutteen päälle suolapähkinärouhetta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti