torstai 4. kesäkuuta 2020

Mustikka kreemikakku suklaakakkupohjalla

Kuopus täytti kesäkuun ensimmäisenä päivänä 18 vuotta. Pidimme pienet juhlat oman perheen ja tyttären parin kaverin kanssa sunnuntai-iltana, hieman isommin juhlitaan sitten loppukesästä kummien ja isovanhempien kanssa, kun toivottavasti kaikki koronarajoitukset ovat poistettu siihen mennessä.




Tarjolla oli mehevä Mustikka kreemikakku, jossa pohjana oli tumma suklaakakkupohja ja jonka täytin itsetehdyllä mustikkacurdilla ja vaniljan makuisella kreemillä. Koristeeksi lilan sävyinen kakku sai upen pinkin pionin, omanpihan kirsikankukkia sekä pensasmustikoita ja karhunvatukoita. Kakku oli melko korkea joten työnsin kaksi kakkuputkea kakun keskelle tukemaan ja pitämään kakun koossa. Kakkuputket kannttaa leikata sopivan pituiseksi ennen niiden työntämistä kakkuun.






Mustikka kreemikakun lisäksi tarjolla oli vegaaninen Oreokakku (ohje tulee blogiin myöhemmin), luotto voileipäkakkuni broilerista ja punajuurihummusta ruissipsien ja keksien kanssa sekä vaaleanpunaista kuplivaa.






MUSTIKKA KREEMIKAKKU
SUKLAAKAKKUPOHJALLA
12 annosta

TUMMAKAKKUPOHJA
4 dl vehnäjauhoja
4 dl fariinisokeria
3 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
3/4 dl kookosöljyä
2 kananmunaa
2 dl kuumaa vettä
MUSTIKKACURD
200 g pakastemustikoita
1 dl hillosokeria
1 keltuainen
50 g voita
KREEMI
150 g voita
250 g tomusokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
KOSTUTUS
1 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
KORISTEET
mustikoita
karhunvatukoita
kukkia



Leivo kakkupohja viimeistään paria päivää aikaisemmin kuin tarjoat kakun. VINKKI! Voit leipoa pohjan jo hyvissä ajoin pakkaseen valmiiksi.

Sekoita jauhot, fariinisokeri, kaakao, ruokasooda ja suola isossa kulhossa. Seikoita toisessa kulhossa maito, sulatettu kookosöljy ja kananmunat. Lisää nesteet jauhoseokseen hiljalleen kokoajan sekoittaen. Jatka sekoittamista ja lisää kuuma vesi kokoajan sekoittaen kunnes taikina on tasaista. 

Voitele kaksi 18 cm vuokaa vuokaspraylla. Voit paistaa kakun myös yhdessä vuoassa. Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteisssa uunissa noin 30-40 minuuttia. Jos paistat kakun yhdessää vuoassa paistoaika on reilu tunti. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakkujen jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ennen kumoamista ritilälle. VINKKI!Tasoista kakkujen pinta ennen täyttämistä ja leikkaa kakku kahteen kerrokseen. Jos teit yhden kakun leikkaa se vuoan koosta riippuen 2-4 kerrokseen.

Valmista myös mustikkacurd hyvissä ajoin, jotta se ehtii jäähtymään. Kiehauta mustikat kattilassa ja soseuta ne sauvasekoitimella. Lisää hillosokeri ja keltuainen kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen 5-8 minuuttia kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa joukkoon kuutioitu kylmä voi. 
Säilytä mustikkacurd rasiassa jääkaapissa kakun täyttämiseen asti.


Valmista kreemi. Vaahdota voi ja puolet tomusokerista. Lisää tuorejuusto joukkoon muutamassa erässä, älä vatkaa voimakkaasti. Lisää loppu tomusokeri. Vatkaa puolella teholla, kunnes kreemi on kuohkeaa ja kiiltävää. Värjää kreemi halutessasi. Minä lisäsin hiukan pinkkiä väriä joukkoon.

Kokoa kakku. Aseta alimmainen kakkupohja kakkualustalle ja kostuta kevyesti. Laita kreemi pursotinpussiin ja pursota kakun reunaan kreemikerros. Lisää mustikkacurd kakun päälle kreemin sisälle ja pursota kreemiä vielä hillon päälle keskelle. Toista sama kunnes koko kakku on kokonaan koottu. Työnnä kaksi kakkuputkea kakun keskeltä alas asti tukemaan kakkua ja pitämään se koossa. 

Laita kakku tekeytymään jääkaappiin tunniksi. Levitä loppukreemi kakun päälle palattiveistä tai raappaa apuna käyttäen. Kakku saa jäädä nakuksi. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja kukilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti